TIBI

A Cartoon Network szerencsére közel volt a zenecsatornákhoz a műholdas tévén. Így a fiatal Tibi félrenyomta a Dexter laboratóriumát és a Pindúr pandúrokat és véletlenül a VH1 Rocks-on találta magát. Szerencsére akkor még normális zene szólt ezeken a csatornákon és Tibinek rögtön beéget a torz gitár és meghasította fiatal elméjét a dübörgő dob. Elkezdte nyaggatni Anyát és Mamát, hogy szeretne megtanulni gitározni. 12 évesen megkapta első gitárját. Magántanár és sok óra gyakorlás után, mégsem jött a megváltás. Nincsenek kemény riffek, nincs torz gitár, csak a klasszikus darabok. (Természetesen a klasszikus darabokból lettek megtanulva a bontások, a lefogások, ritmusok, a zene alapjai.- a Szerk.)

Kilenc hónap után az addig elsajátított tudást, egyedül mélyítette tovább. A Cartoon Network szerencsére nagy ívben el lett kerülve, és csak a rock zenei csatornák szóltak. Egy banda zenéje mászott bele mélyen a fülébe: System of a Down. Annyira megtetszett neki, hogy nyári szünetben megtanulta az összes dalt a Toxicity albumról. 

“Az ujjaim sajogtak, de a lelkem meg volt nyugodva. Arról ábrándoztam, hogy én is a színpadon zenélek az embereknek, ezzel fejezve ki önmagamat.”


16 évesen gitárral a kézben és mikrofonnal az arca előtt próbálkozott zenéléssel. 
Ahogy az lenni szokott, Tibi esetében is a hangszer választott zenészt. 

“A véletlen műve volt, hogy dobhoz nyúltam 17 évesen, mikor egyik barátom megkért, hogy tabozzam le nekik az egyik saját dalukat. Itt segítettem a dob témát kitalálni az akkori dobosukkal, akinek tetszettek az ötleteim így nem módosított rajtuk. Egy hónapra rá elhívtak a próbájukra, ahol már ezt a nótát akarták játszani. A dobos kivételével mindenki tudta a dolgát, próbáltam neki szóban segíteni, majd a pia hatására kikaptam a dobverőt a kezéből, hogy megmutassam a témát. Beszámoltam négyet, majd eljátszottam valamilyen titokzatos módon a dal felét. Itt a zenekaron belül kialakult egy vita, hogy még én is letudom ezt a sz@rt játszani, csak a dobosuk lusta volt ezzel foglalkozni. Ezután jobbnak látta mindenki, hogy meginduljunk a kocsma felé és ne is beszéljünk a zenéről. Kb 1-2 hónapra rá felkértek, hogy legyek a Scarecrow zenekar tagja mint dobos, amit örömmel vállaltam.”


Ezek után a szív megnyugvást talált, és együtt dübörgött a dobszerkóval. Metal, metalcore és kemény dobtémákkal szórakoztatta magát és a nagyérdeműt a Scarecrow dobosaként. 

Egy meghívásnak eleget téve, beszállt egy blues bandába, szintén dobosként. Itt sikerült szélesíteni a dobtechnikák tárházát, új stílusokat sajátított el. 

A ritmus szekcióból nem kilépve, egy másik felkérés miatt basszusgitárt ragadott.  

“Később beszálltam egy csapatba mint basszusgitáros/vokálos, már fogalmam sincs milyen meggondolásból, de valószínű a bulik és a társaság kedvéért tettem.“

Ezek után zenei téren remete-évek következtek. Két-három évig Youtube csatornát épített. A kedvencek feldolgozásait adta elő, hol dobosként, hol gitárosként, néhol pedig basszeresként. 
A videók nézettsége említésre méltó, azonban egy dolog hiányzott, mégpedig a közös zenélés eufóriája. 
Mint minden magányos lény az univerzumban, Tibinek is társra volt szüksége. Feladott egy hirdetést, áruba bocsájtva testét és tehetségét az ügy érdekében. 

“Ekkor írt rám Laci, és megbeszéltük az első próba részleteit”


Akkor még Tibi sem tudta, hogy két olyan ember érkezik hozzá, akivel, bár különböző a zenei érdeklődésük, de az első közös hangtól kezdve egy csapatnak érzik majd magukat. 

2014 JamSession © All rights reserved.