BAZSA

Gyulán 1987-ben született, egy panelház negyedik emeletére. A zene ott volt mindig, szüleinek hála. A rapper korszakból elindulva, testvérének hatására elkezdett járni a gyulai Polgá-Rock próbáira, ahol elsőnek találkozott élő zenével, ilyen közelről. Lekerült az ‘envájos’ fullcap és gitár került a kézbe. A helyi, nagy-múltú zeneiskolában klasszikus gitárképzést kapott. Ekkor még csak saját szórakozására gitározott.

A zenéhez roadie-ként kötődött mindaddig, amíg a gyulai Dirty Slippers basszusgitárosi posztját felajánlották.

“Azt mondják, hogy a hangszer választja a zenészt…emlékszem, hogy régebben kérdezték haverok, hogy akkor az akusztikus gitár után, a basszusgitár jön? Én meg mondtam, hogy: -Á, semmi köze egymáshoz!

Hát tévedtem! De meg nem bántam. “

A poszt betöltése után, a zenekarral bejárta az országot. Több alkalommal szerepelt a televízió képernyőin. A legnagyobb megtiszteltetés mégis a Republic zenekar pár koncertjén érte, amikor a DS-sel több ízben is játszhatott a Republic közönségének, mint előzenekar.

Az élete új irányt vett, saját vállalkozásba fogott testvérével, hogy megépítsék Magyarország legjobb ír pubját. A project-et sikerült megvalósítani, viszont sajnos rövid életűre sikeredett.

A pub és az akkor született kisfia mellett nem sok idő maradt a zenélésre. Ekkor a zene mecénásaként próbált segíteni a többi zenésznek. A helyi feltörekvő zenészeknek adtak lehetőséget a pub színpadán, hogy megmutassák magukat. Ekkor már rég nem volt olyan hely Gyulán, ahol lehetett volna ilyen kis koncerteket tartani. Viszont ezek után, rendszeressé váltak a helyi, amatőr élőzenés rendezvények. Természetesen több profi zenész is fellépett a pub falai között: Paddy and the Rats, Frogshow, Jimi Taylor és barátai, Petruska András.

“Ez idő tájt, Laci felvetette, hogy ő gitározni tanul, és hogy kellene valamit csináljunk együtt. Igent mondtam rá, de nem számítottam a végeredményre.”

Laci jóval kevesebb ideje gitározott, mint Bazsa, viszont sokkal jobban. Ezen a tényen felbuzdulva, összeraktak a grunge legendáinak ékköveiből egy ütős műsort. A duóhoz akkor csatlakozott Csiga, Laci testvére, aki szintén elképedt bátyja gitártudásán. A Mérges Kobold Pub-ban zenélt együtt Laci és Balázs, na meg Csiga és egy nagyon jó kis koncertet sikerült összehozni.

Ez a koncert volt az, amikor eldöntötték, hogy fog kelleni egy dobos. Laci nekiült az internet bugyrainak és megtalálta Tibit. Egy-két Youtube videó megnézése után, már Bazsa és Laci Újkígyós felé tartott, egy rögtönzött próbára, Tibihez…

2014 JamSession © All rights reserved.